Sisältöön »
 
uutiset253386412.jpg
 

Ajankohtaista

 

29.05.2023

Turun yliopistolle kone- ja materiaalitekniikan lahjoitusprofessuuri


Stera Technologies ja Loimaan seudulla toimivat teknologiayritykset lahjoittavat yhdessä Loimaan kaupungin ja Loimaan kauppakamariosaston kanssa Turun yliopiston teknilliseen tiedekuntaan uuden professuurin.

Loimaan seudun teknologiayritysten keskittymä tekee tiivistä yhteistyötä Turun yliopiston teknillisen tiedekunnan kanssa. Nyt lahjoitettava professuuri vahvistaa tiedekunnan kone- ja automaatiotekniikan kokonaisuutta. Professuuri painottuu älykkään tuotannon ja tuotejärjestelmien elinkaarenhallinnan alalle. Uusi professuuri vahvistaa osaltaan Turun yliopiston kone- ja automaatiotekniikan digitaaliteknologian painotusta. Lahjoituksen arvo on yhteensä 610 000 euroa. Professuuri avataan täytettäväksi vuoden 2023 aikana.

Mukana olevat yritykset ovat Pemamek Oy, Dinolift Oy, LMCE Group, Wille Machines Oy, Stera Technologies Oy, Hydoring Oy, Nordic Traction Oy ja Dometal Oy.

Pemamek Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Heikonen toteaa yliopiston tiedotteessa, että teknologiayritysten tiivis yhteistyö teknillisen tiedekunnan kanssa avaa suuria mahdollisuuksia tuotekehityksessä ja innovaatiohankkeissa sekä osaamisen henkilöstön kehittämisessä.

"Loimaan seudun yritykset valmistavat erilaisia vaativia teknologiatuotteita, kuten hitsausautomaatiojärjestelmiä, työkoneita ja henkilönostimia. Näiden kehittäminen vaatii monipuolista osaamista, jossa yhdistyy konetekniikka, automaatiotekniikka ja tietotekniikka. DI-koulutuksen saaminen Turkuun lisää seutukunnan yritysten kilpailukykyä ja kasvua", Heikonen jatkaa.

”Turun yliopisto on teknillisen tiedekunnan ja uusien tutkinto-ohjelmien myötä kehittymässä alueellisesti ja kansallisesti tärkeäksi tekniikan kouluttajaksi. Lounaisen Suomen korkean teknologian yritysten tuki laajentumiselle on ollut pitkäjänteistä ja määrätietoista. Tämän lahjoitusprofessuurin avulla rakennamme modernia kone- ja automaatiotekniikan tutkinto-ohjelmaa ja pystymme nopeammin vastaamaan tekniikan osaajien kovaan tarpeeseen. Teemme jatkossakin läheistä yhteistyötä Loimaan seudun lahjoittajayritysten, korkean teknologian erikoisosaajien, kanssa”, toteaa teknillisen tiedekunnan dekaani Jaakko Järvi.

Toimitusjohtajamme Jussi Ohlssonin mukaan kone- ja automaatiosaajien saatavuuden varmistamisella on merkittävä positiivinen vaikutus valmistavan teollisuuden yritysten suunnitellessa tulevaisuuden investointejaan. ”Steralle oli itsestään selvää osallistua kyseiseen lahjoitusprofessuurihankkeeseen ja olla näin mukana tiivistämässä oppilaitosyhteistyötä Turun yliopiston teknillisen tiedekunnan ja seutukunnan yritysten välillä. Nyt tehdyillä toimenpiteillä ja panostuksilla on pitkäkestoisemmat positiiviset vaikutukset kaltaistemme yritysten toimintaympäristöön, kuin osaamme ehkä kuvitellakaan.”

Vuonna 2021 toimintansa aloittaneessa Turun yliopiston teknillisessä tiedekunnassa on 50 professoria, 350 muuta opettajaa, tutkijaa ja asiantuntijaa sekä 3 000 opiskelijaa. Tiedekunnan tutkinto-ohjelmissa aloittaa vuonna 2023 lähes 700 opiskelijaa, joista 30 syksyllä alkavassa uudessa automaatiotekniikan ohjelmassa.


Lisätietoja:
Dekaani Jaakko Järvi
jaakko.jarvi@utu.fi, p. 044 526 0799, https://www.utu.fi/fi/ihmiset/jaakko-jarvi