Sisältöön »
 
 

ANTTI

ELEKTRONIIKKA- SUUNNITTELIJA

Valmistuin kesällä vuonna 2005 sähkötekniikan diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisestä yliopistosta. Pääaineena opiskelin elektroniikan laitesuunnittelua. Saman vuoden syksynä eräs opiskeluajoilta tuttu ystäväni soitti minulle Aumec Systems Oy –nimisestä yrityksestä, ja tarjosi työpaikkaa elektroniikkalaitteiden testaajana. Lähdin mielenkiinnolla mukaan ja samalla työuralla tässä edelleen ollaan. Vuosien varrella on paljon ehtinyt tapahtua. Aumec Systemsistä tuli osa Stera Technologies Oy:tä vuonna 2008 ja samalla työtehtäväni vaihtuivat testaustöistä elektroniikkasuunnitteluun. Mielestäni on ollut hyvä kokemus nähdä elektroniikkatuotantoa monelta eri tasolta, ja huomata miten suunnittelussa tehdyt ratkaisut voivat helpottaa tai vaikeuttaa tuotantoa monella eri tavalla.

 
kaaria2-vaaka2jpg1820065048.jpg
 
 

Työpäiväni sisältö on melko kirjava. Työtehtäviini kuuluu muun muassa tuotannon laitteiden ja testilaitteiden ylösajoa, huoltoa ja ylläpitoa, elektroniikan laadunvarmistusta sekä elektroniikan tuotesuunnittelua. Vastaan elektroniikkayksikkömme tuotekehityksestä oman tiimini kanssa. Minulla onkin kaksi suunnittelijaa alaisina ja heidän kanssaan teen tiiviimmin töitä yhdessä. Tiimini lisäksi, meillä koko Elektroniikan yksikkö ja sen henkilöstö ovat tuttuja toisilleen ja olemme tekemisissä toistemme kanssa päivittäin. Onneksi meillä on tosi hyvä porukka täällä kasassa.

Mielestäni tässä työssä pärjää parhaiten sellainen henkilö, jolla on tiedon ja taidon lisäksi luovuutta, pitkäjänteisyyttä ja halua oppia uutta. Ohjelmointitaitojakaan ei sovi unohtaa, sillä nykyisin yhä useamman laitteen toiminta perustuu mikrokontrollereiden ympärille. Tällaiseen tehtävään haaveilevan tulisi myös muistaa se, että aina tieto ei riitä, mikäli aitoa kiinnostusta tekniikkaa ja elektroniikka-alaa kohtaan ei löydy.

Itse olen tähän alaan hurahtanut ja työn parasta antia on juuri se, että pääsen kehittämään itseäni suunnittelijan työssä.  Lisäksi arvostan sitä, että olen saanut melko vapaasti toimia suunnittelijana. Ja vaikka vianetsintä ei välttämättä kuulu mieluisimpiin työtehtäviini, niin onnistumisen elämykset ovat kuitenkin ne, mitkä siinä palkitsevat.

Uratarinoihin