Sisältöön »
 
fiilis-alasivu.jpg
 

KATI

ELEKTRONIIKKATYÖNTEKIJÄ

Päädyin Steralle elektroniikkatyöntekijäksi henkilöstövuokrauksen kautta vuonna 2018. Seuraavan vuoden alussa sain täältä vakituisen työpaikan. Työtaustani on hyvin elektroniikkapainotteinen. Valmistuin aikanaan Peltolan ammattikoulusta hienomekaanikoksi erikoistuen lukkoihin. Valmistumiseni jälkeen työllistyin heti Nokialle, jossa vierähti kokonaiset 18 vuotta matkapuhelinkorjaajana. Ehdin myös työskentelemään toisessa elektroniikka-alan yrityksessä hetken aikaa ennen kuin tulin Steralle.

 
kati-3.jpg
 
 

Eihän tässä ihan lapsuuteni haaveammatin, eli lentäjän konttorimaisemia ole, mutta pidän kyllä työstäni ja tästä työyhteisöstämme. Tämä elektroniikan yksikkö, jossa työskentelen, on melko pieni ja tiivis yhteisö, olemme vähän kuin yksi iso perhe. Elektroniikkatuotannon siirryttyä Naantalin tehdastiloihin, olemme saaneet uusia mukavia työkavereita ja tehdastilatkin ovat toimivammat entiseen verrattuna.

Minun pääasialliseen työkuvaani kuuluu piirikorttien ladonta, käsin juotos ja aaltojuotoskoneen käyttäminen. Tiivis työyhteisö tekee sen, että monen kanssa tulee päivän aikana juteltua, mutta eniten teen yhteistyötä muiden piirilevyjen latojien ja komponenttien juottajien kanssa. Pidän kuitenkin siitä, että saan tehdä töitä yksin ja rauhassa. Apu on aina saatavilla, mikäli eteen tulee jotain yhdessä ratkottavia ongelmia. Steralla oloni aikana olen oppinut kaikenlaista uutta, koska juottamisen ja latomisen lisäksi saa toisinaan tehdä muitakin töitä. Toisinaan saatan esimerkiksi pakkailla tuotteita ja joskus olen ollut apuna valaisin- ja sähkökaappikokoonpanossakin.

Jos pohtii, että millaisia ominaisuuksia tässä työssä vaadintaan, niin piirilevyjen ja pienten komponenttien kanssa pitää olla tarkka ja sormistaan näppärä. Myös pitkä pinna on tarpeen juurikin siksi, että työ on pikkutarkkaa. Elektroniikkataustasta on tietenkin hyötyä, jotta tuntee komponentit ja osaa oikean juotostekniikan.   

Jos taas miettii Steraa ja elektroniikan yksikköä työpaikkana, sanoisin, että ehdottomasti kannattaa hakea meille, jos paikkoja on avoinna. Niinhän minäkin tulin vain katsomaan, mutta tänne minä sitten päädyin jäämään, koska mihinkäs sitä hyvää vaihtamaan.

 

Uratarinoihin