Sisältöön »
 
fiilis-alasivu.jpg
 

PERTTU MAJAPURO 

PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ, TAMMELA

Lähdin armeijan jälkeen Turun ammattikorkeakouluun opiskelemaan. Elettiin vuotta 2016 ja olin tuotantotalouden opinnoissani loppusuoralla, kun koulun professori kertoi Steran etsivän opinnäytetyöntekijää. Laitoin hakemuksen menemään ja kohta olinkin Steralla kehittämässä toimittaja-auditointiprosessia uuden ISO-standardin pohjalta.

 
perttu-vaaka1173145156.jpg
 
 

Valmistumiseni jälkeen sain jatkaa Steralla. Olin jo opintojen ohella saanut hieman kokemusta projektipäällikön tehtävistä aiemmissa työtehtävissäni, ja nyt sain Tammelan tehtaaltamme hoitaakseni muutamia sisäisiä projekteja. Nämä pienet projektit kasvoivat pian isommaksi työkokonaisuudeksi, kun sain vastuulleni erään Steran suuren asiakkaan tuotekokonaisuuden jalkauttamisen tuotantoon. Tuotanto käynnistettiin ensin Tammelan tehtaalla ja tämän jälkeen olin tukemassa kyseisen tuotekokonaisuuden tuotannon ylös ajoa Viron tehtaallamme. Vähitellen siirsimme koko tuotannon Viroon. Projektin päätyttyä olin aika hyvin paneutunut asiakkaan laatuvaatimuksiin, joten olen edelleenkin hoitanut kyseisen asiakkaan tiettyjen tuotekategorioiden laatuasioita. Vuonna 2019 muutamilla Steran tehtaista käynnistettiin erään uuden asiakkaan tuotanto ja tästä sain uuden ison projektin hoitaakseni. Projektin myötä olen päässyt tutustumaan myös myynnillisiin tehtäviin.

Projektipäällikkönä työtehtäväni ovat varsin vaihtelevia pitäen sisällään muun muassa tuotannon ylös ajoa ja kehittämistä, laadunhallintaa, myyntiä sekä IT- ja automaatioasioiden kehittämistä. Työssäni saa olla paljon erilaisten ihmisten ja asioiden kanssa tekemisissä. Työ vaatii myös hyvää englannin kielen taitoa ja se ei ole minulle ongelma – päinvastoin. Kansainväliset asiat ovat aina kiehtoneet minua ja pidän siitä, että saan kommunikoida englanniksi. Opiskelenkin parhaillaan työni ohessa MBA-tutkintoa englanninkielisessä Sales Management -koulutusohjelmassa.

Olen saanut Steralla hyvän mahdollisuuden kehittää itseäni haasteellisissa ja monipuolisissa työtehtävissä. Työnantajani on myös mahdollistanut ja kannustanut minua jatkokoulutuksessani. Tulevaisuuden projektipäälliköille sanoisin, että tässä työssä vaaditaan hyvää organisointikykyä sekä aikataulun hallintaa. Tehtävälista työpöydälläni muistuttaa minua jatkuvasti seuraavista asioista, joihin tarttua.

 

Uratarinoihin