Sisältöön »
 
 

SANTERI GRUNDSTRÖM

TUOTANTOPÄÄLLIKKÖ

Aloitin opiskelun Turun ammattikoulussa vuonna 2008 ja valmistuin CNC-koneistajaksi vuonna 2011. Vähän ennen koulun loppua Steralta kyseltiin työkaluvalmistukseen soveltuvaa metallipuolen opiskelijaa, jolloin opettajani otti minuun yhteyttä ja kysyi kiinnostustani lähteä työhaastatteluun Steralle. Olin silloin nuori 19 vuotta täyttänyt opiskelija, jota kiinnosti koneistus ja kaikki teknologiaan liittyvät työt, joten näin tämän täydellisenä mahdollisuutena hypätä koulunpenkiltä suoraan työelämään. Koulun ohella olin tehnyt levyseppähitsaajan töitä eräässä metallipajassa, mutta tämä ei kuitenkaan vastannut koulutustani ja halusin myös uusia haasteita, joten uskoin pystyväni Sterassa paremmin hyödyntämään osaamistani. Sain Steralta ensin kesätyöpaikan manuaalikoneistajana. Muutaman kuukauden jälkeen totesimme yhdessä työnantajan kanssa, että työt sujuvat hyvin ja jatko oli molempien mielestä järkevää. Näin ollen sain vakituisen työpaikan, jossa edelleen työskentelen ja johon lähden aamuisin hymyissä suin.

 
santeri-11111041544400.jpg
 
 

Tein manuaali- ja CNC koneistajan töitä ja työkaluhuoltoja noin vuoden verran ja ajauduin samalla osittain myös huoltotöihin sekä laitesiirtojen pariin. Laitesiirtojen yhteydessä suoritin myös yhden levytyökeskuksen käyttöönoton ja jäin tämän jälkeen työskentelemään levytyökeskuksille pariksi vuodeksi. Tästä karttui hyvää kokemusta, jota olen myös nykyisessä työssäni päässyt hyödyntämään.

Vuonna 2013 sain mahdollisuuden hypätä mukaan suureen autoteollisuuden projektiin, johon liittyi valmistusjigien valmistusta ja robottien käyttöönottoa sekä ohjelmointia. Tämä projekti oli urallani ehkä ratkaisevin merkkipaalu. Laitteita käyttöönotettiin ja uusia tuotteita ajettiin vauhdilla ylös tuotantoon ja pian huomasinkin vastaavani ohjelmoinneista sekä huollon koordinoinnista robotiikkavastaavana. Suurien projektien myötä tarvittiin myös lisää ohjelmointiosaamista ja huoltoresursseja, joten pääsin kouluttamaan uusia työntekijöitä ja jakamaan osaamistani myös heille. 

Vuonna 2015 päätin lähteä opiskelemaan kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi työn ohella Turun AMK:n monimuotototeutukseen. Koulun ohella otin roolia tiiminvetäjänä ja tämän myötä minut nimettiin Turun tehtaan projektipäälliköksi vastaamaan uusista automaatio- ja kunnossapitoprojekteista vuosina 2017-2018. Valmistuin Turun AMK:sta keväällä 2019 ja tämän jälkeen, vielä ennen nykyistä tehtävääni ehdin työskentelemään muutaman vuoden Turun tehtaan kehityspäällikkönä. Vastuullani oli tehtaan kunnossapito sekä muut yksiköiden tuotannonkehitysprojektit. 

Vuodesta 2021 asti olen toiminut Turun tehtaan tuotantopäällikkönä Turun tehtaan johtotiimissä. Vastaan kokonaisuudessaan Turun tehtaan tuotannosta sekä toimin työnjohdon ja tuotannonsuunnittelun esimiehenä. Vaihteleviin työpäiviini sisältyy mm. henkilöstöjohtamista, tuotannon resurssointia ja kehittämistä sekä kiinteistön ja laitteiden kunnossapidosta huolehtimista. Työnkuva on mielekäs ja töitä riittää! Positiivista on se, että jokainen päivä on erilainen ja haastava. Työ vaatii toisinaan paineensietokykyä sekä jämäkkää päättäväisyyttä ja hyvää kykyä organisoida asioita – mutta siitähän minä pidän.

Työpaikkana Stera antaa hyvät mahdollisuudet urakehitykselle ja työyhteisö sekä yhteishenki ovat kohdillaan. Tuotteita, asiakkaita ja erilaista teknologiaa on paljon, joten näen todella hyvät mahdollisuudet kehittää omaa ammattitaitoa sekä yrityksen tuotantoa tulevaisuudessa entistäkin enemmän.

 

Uratarinoihin